Patimi – Sofia Nadejde PDF online. Sofia Nadejde

Patimi – Sofia Nadejde PDF este cartea pe care probabil o cauți intr-un format pe care să-l poți citi de pe kindle, tableta sau telefon. Am căutat-o și eu pentru tine și am iți las aici ce am găsit (sper ca la momentul la care citești tu să mai fie valabil link-ul, in caz contrar dă-mi un email).

Informații despre carte:

Autor: Sofia Nadejde
Categorie: Beletristica / Literatura Romana
Info: în mod frecvent apar coduri de reducere pentru cărți precum Patimi – Sofia Nadejde iar unele dintre ele sunt foarte mari, gen 60 – 70%. Am creat aici o pagină specială cu coduri de reducere la cărți unde postez tot ce găsesc când apare la librăriile pe care le urmăresc.

Unde găsesc Patimi – Sofia Nadejde PDF 📁

Dacă vrei cartea Patimi – Sofia Nadejde în format pdf sau alt format electronic exista căteva surse de unde o poți procura. Eu personal iți pot recomanda doar sursa oficială.

Descriere pdf Patimi – Sofia Nadejde:

De multe ori dramatic, uneori crud, savuros pe alocuri, Patimi e un roman despre iubire,bani, mosii, morala si religie, xenofobie, femei si statutul lor, despre familie si valoritraditionale, dar si despre noile valori, despre exploatare, capitalism si amurgul unei lumi care avea sa se dezintegreze in scurt timp in transeele Marelui Razboi. Romanul Patimi ne spune povestea trecerii – individuale, dar si colective – dintr-olume in alta, a tranzitiei de la o epoca dominata de mica aristocratie rurala spre una afunctionarimii burgheze si a capitalismului. Sofia Nadejde construieste un spatiu de granita in care nu se lupta doar doua feluri deoranduiri sociale, ci si doua tipuri de morala. Desi, pana la urma, se va impune moralapragmatica si cinica a inavutirii de tip capitalist, vocea nostalgica a naratorului (si, poate, aautoarei insasi) deplange – cumva paradoxal pentru o scriitoare socialista – vechea lumea aristocratiei si reperele oferite de aceasta.Drama sociala e dezvoltata pornind de la o intriga de moravuri: Matilda, sotia boieruluiMustea, are o relatie extraconjugala. Motivul, ne lasa sa intelegem autoarea, emonotonia crunta a vietii de la tara. Femeia renunta la familie de dragul aventurii, fugindla oras cu amantul si cu banii furati de la sot. Sofia Nadejde (nume de fata: Bancila, n. 14 septembrie 1856, Botosani – d. 11 iunie1946, Bucuresti) a fost o publicista, prozatoare si autoare dramatica romana. Orientareasa politica a fost una marxista, fiind membra a Partidului Social Democrat al Muncitorilordin Romania. A fost totodata si o sustinatoare a feminismului. A fost sotia lui IoanNadejde si sora pictorului Octav Bancila.Printre scrierile sale se numara: Chestiunea femeilor, Femeia romana, I, nr. 11 (1879) O iubire la tara, drama (1881) Din chinurile vietii , nuvele (1895), Patimi , roman (1903), Robia banului , roman (1906), Parinti si copii , roman (1907). Matilda are un nume predestinat: nu-i genul care se poatemultumi cu ce i-a oferit viata alaturi de un barbat moale, peo mosie de tara, in pustietate. Vede cum in jurul ei femeileau grija de gospodarie si de copii, merg la muncile campuluisi trudesc de dimineata pana seara. "Femeia sa tie oala decoada. Frumos ideal pentru bietele fete", remarca ea ironicin fata unui musafir. Si, "dupa ce-o ia, [barbatul] o zvanta in batai, tot din dragoste". In cele din urma, insa, norocul femeilore rar: in ciuda observatiilor ei atente si amare despre statutulfemeilor, educatie si rolul lor in societate – unele dureros deactuale -, tot patima iubirii e cea care-i aduce Matildei siprabusirea. -Cristina Stefan

Linkuri utile:

  1. Coduri de reducere / vouchere la librării online: https://sitesnorton.com/reduceri-carti/
  2. Verifică sursa mea pentru ebook Patimi – Sofia Nadejde pdf

 

Foarte important: siteul acesta nu ofera spre download cartea Patimi – Sofia Nadejde in format pdf sau alt format digital. Este o carte, carte din punctul meu de vedere se găsește la în librării la un preț mult mai mic decât valoarea pe care o oferă. Respectati munca autorului Sofia Nadejde și editurii care a făcut posibilă apariția acestei cărți și achiziționați-o la un preț de doar 24.43 lei din această librărie.

Lasă un comentariu