Geometria Consensului – Sorin Borza PDF online. Sorin Borza

Geometria Consensului – Sorin Borza PDF este cartea pe care probabil o cauți intr-un format pe care să-l poți citi de pe kindle, tableta sau telefon. Am căutat-o și eu pentru tine și am iți las aici ce am găsit (sper ca la momentul la care citești tu să mai fie valabil link-ul, in caz contrar dă-mi un email).

Informații despre carte:

Autor: Sorin Borza
Categorie: Stiinte Umaniste / Filosofie Romaneasca
Info: în mod frecvent apar coduri de reducere pentru cărți precum Geometria Consensului – Sorin Borza iar unele dintre ele sunt foarte mari, gen 60 – 70%. Am creat aici o pagină specială cu coduri de reducere la cărți unde postez tot ce găsesc când apare la librăriile pe care le urmăresc.

Unde găsesc Geometria Consensului – Sorin Borza PDF 📁

Dacă vrei cartea Geometria Consensului – Sorin Borza în format pdf sau alt format electronic exista căteva surse de unde o poți procura. Eu personal iți pot recomanda doar sursa oficială.

Descriere pdf Geometria Consensului – Sorin Borza:

Sorin Borza pare, in Geometria consensului, un ganditor dispus sa lanseze provocari: lipsit de complezenta comuna accepta intrarea pe contra-sens si toate riscurile care decurg de aici. Observatia lui este ca miza practica a gandirii a fost mereu castigarea unei forme de autoritate, in numele careia sa poata impune o viziune, un model, o directie relevanta de intelegere a lumii, adica o epistema. In formele lui recente, insa, sistemul de autoritate academica si stiintifica din societatea romaneasca, dar nu numai, inverseaza voit sau accepta interesat rasturnarea raporturilor. Nu se mai gandeste de dragul adevarului si cunoasterii, ci "se produce" industrios adevar si cuno-astere in baza unor interese de putere, cu versiuni polifonice in prestigiu, legitimitate, autoritate. Autoritatea in plan politic sau in spatiul public a unor figuri sau institutii isi aroga puterea de-a decide "adevarul" prin instrumentarea unor relocari consensuale, care sunt, in cele din urma, versiuni pretins epistemologice ale regimului de vasalitati medievale. Desi garanteaza pozitii academice si gireaza cariere, practicile consensului sunt, in plan filosofic sterile, iar in plan etic vulgare, atavice chiar. Acestui atavism cu roba academica si peruci simandicoase Sorin Borza ii tine in fata oglinda. El este un dizident amabil, impins pe pozitie de scrupule kantiene, de nevoi reflexive si critice la care structura si educatia filosofica predispun. As spune chiar ca obliga. Lipsit de patos romantic in observatiile lui critice, departe prin structura de orice vehemente, al caror facil radicalism se alimenteaza adesea de la flacara propriilor incertitudini, Borza pastreaza vocea joasa, tonul politicos chiar si atunci cand indica devieri strigatoare la cer. Refuza morga profetica, desi tine in palme nisipul unui sistem macinat de propria mediocritate, al carui trist reflex este eschiva de-a se privi in oglinda. – Vianu Muresan

Linkuri utile:

  1. Coduri de reducere / vouchere la librării online: https://sitesnorton.com/reduceri-carti/
  2. Verifică sursa mea pentru ebook Geometria Consensului – Sorin Borza pdf

 

Foarte important: siteul acesta nu ofera spre download cartea Geometria Consensului – Sorin Borza in format pdf sau alt format digital. Este o carte, carte din punctul meu de vedere se găsește la în librării la un preț mult mai mic decât valoarea pe care o oferă. Respectati munca autorului Sorin Borza și editurii care a făcut posibilă apariția acestei cărți și achiziționați-o la un preț de doar 22.62 lei din această librărie.

Lasă un comentariu