Cruci rasturnate de regim. Manastirea Raciula. 1959 – Vladimir Besleaga PDF online. Vladimir Besleaga

Cruci rasturnate de regim. Manastirea Raciula. 1959 – Vladimir Besleaga PDF este cartea pe care probabil o cauți intr-un format pe care să-l poți citi de pe kindle, tableta sau telefon. Am căutat-o și eu pentru tine și am iți las aici ce am găsit (sper ca la momentul la care citești tu să mai fie valabil link-ul, in caz contrar dă-mi un email).

Informații despre carte:

Autor: Vladimir Besleaga
Categorie: Stiinte Umaniste / Istoria Romanilor
Info: în mod frecvent apar coduri de reducere pentru cărți precum Cruci rasturnate de regim. Manastirea Raciula. 1959 – Vladimir Besleaga iar unele dintre ele sunt foarte mari, gen 60 – 70%. Am creat aici o pagină specială cu coduri de reducere la cărți unde postez tot ce găsesc când apare la librăriile pe care le urmăresc.

Unde găsesc Cruci rasturnate de regim. Manastirea Raciula. 1959 – Vladimir Besleaga PDF 📁

Dacă vrei cartea Cruci rasturnate de regim. Manastirea Raciula. 1959 – Vladimir Besleaga în format pdf sau alt format electronic exista căteva surse de unde o poți procura. Eu personal iți pot recomanda doar sursa oficială.

Descriere pdf Cruci rasturnate de regim. Manastirea Raciula. 1959 – Vladimir Besleaga:

Semanate pe o geana de codru, la umbra de stejaris, langa un raulet invecinat cu cateva iazuri si helesteie, patru manastiri – Raciula, Harbovat! Harjauca si Frumoasa – asezate intru-un patrat de spatiu codrean, aproape una de alta, isi duc existenta seculara. Dangatul de clopot ce rasuna peste vaile calarasene vine sa ne aminteasca ca suntem un popor cu radacini adanci in trecut, avem o istorie zbuciumata si o credinta stramoseasca. Dupa 1990, istoricii, scriitorii si jurnalistii au publicat un sir de lucrari privind relatia dintre statul sovietic ateist si Biserica. Totusi, astazi, suntem nevoiti sa constatam ca nu cunoastem intreaga drama prin care au trecut clerul si credinciosii in anii regimului totalitar comunist. Lucrarea dlui Vladimir Besleaga pune in evidenta mecanismul prin care s-a intreprins atacul masiv al autoritatilor comuniste asupra credintei stramosesti, asupra valorilor spirituale acumulate de basarabeni, de-a lungul secolelor. Documentandu-se la tema, Vladimir Besleaga a constatat ca, dupa moartea lui Stalin (5 martie 1953), in R.S.S. Moldoveneasca s-a produs o relativa liberalizare a vietii bisericesti. Credinciosii tot mai des paseau pragul bisericilor pentru a-si cauta de-ale sufletului. Manastirile incepusera sa-si redreseze starea economica. insa la hotarul anilor 1958 si 1959 s-a produs un atac masiv asupra credintei. in octombrie 1958, C.C. al P.C.U.S. a adoptat hotararea „Cu privire la unele neajunsuri in activitatea ateista", care a constituit semnalul de distrugere a bisericilor si manastirilor ce mai ramasesera pe intregul cuprins al Uniuni Sovietice. in 1959, conform unei hotarari a autoritatilor comuniste, in R.S.S. Moldoveneasca au fost inchise zece manastiri, tot atatea cate fusesera lichidate in primii ani postbelici. Partea a doua a cartii reconstituie ceea ce este cunoscut ca evenimentul de la Raciula, cand, in vara anului 1959, de Duminica Mare, sute de credinciosi din localitate si din satele vecine au sarit sa-si apere sfantul locas, fiind „improscati" cu gloante de reprezentantii puterii.- Ion Negrei

Linkuri utile:

  1. Coduri de reducere / vouchere la librării online: https://sitesnorton.com/reduceri-carti/
  2. Verifică sursa mea pentru ebook Cruci rasturnate de regim. Manastirea Raciula. 1959 – Vladimir Besleaga pdf

 

Foarte important: siteul acesta nu ofera spre download cartea Cruci rasturnate de regim. Manastirea Raciula. 1959 – Vladimir Besleaga in format pdf sau alt format digital. Este o carte, carte din punctul meu de vedere se găsește la în librării la un preț mult mai mic decât valoarea pe care o oferă. Respectati munca autorului Vladimir Besleaga și editurii care a făcut posibilă apariția acestei cărți și achiziționați-o la un preț de doar 28.66 lei din această librărie.

Lasă un comentariu