Constitutionalizarea ramurii dreptului penal in Romania – Lorena Gabriela Nitoiu PDF online. Lorena Gabriela Nitoiu

Constitutionalizarea ramurii dreptului penal in Romania – Lorena Gabriela Nitoiu PDF este cartea pe care probabil o cauți intr-un format pe care să-l poți citi de pe kindle, tableta sau telefon. Am căutat-o și eu pentru tine și am iți las aici ce am găsit (sper ca la momentul la care citești tu să mai fie valabil link-ul, in caz contrar dă-mi un email).

Informații despre carte:

Autor: Lorena Gabriela Nitoiu
Categorie: Drept / Carte Juridica
Info: în mod frecvent apar coduri de reducere pentru cărți precum Constitutionalizarea ramurii dreptului penal in Romania – Lorena Gabriela Nitoiu iar unele dintre ele sunt foarte mari, gen 60 – 70%. Am creat aici o pagină specială cu coduri de reducere la cărți unde postez tot ce găsesc când apare la librăriile pe care le urmăresc.

Unde găsesc Constitutionalizarea ramurii dreptului penal in Romania – Lorena Gabriela Nitoiu PDF 📁

Dacă vrei cartea Constitutionalizarea ramurii dreptului penal in Romania – Lorena Gabriela Nitoiu în format pdf sau alt format electronic exista căteva surse de unde o poți procura. Eu personal iți pot recomanda doar sursa oficială.

Descriere pdf Constitutionalizarea ramurii dreptului penal in Romania – Lorena Gabriela Nitoiu:

In anul 1988, cand autorul francez Daniele Mayer a scris fraza "dreptul penal francez a fost predestinat sa se deschida dreptului constitutional", nici nu si-a putut imagina in acel moment cum dreptul penal avea sa urmeze aceasta miscare. Astazi apreciem ca aceasta miscare nu a marcat doar dreptul penal francez, ci si dreptul penal roman, intrucat dreptul penal nu numai ca este un drept de constrangere in privinta drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, dar el este esential pentru stabilirea limitelor existentei acestora, dat fiind faptul ca nu poate exista fara un echilibru satisfacator intre eficacitatea represiva si respectul fata de oameni. Rezultat al unei cercetari doctorale, prezenta tema trateaza un fenomen juridic nou, abordarea lui realizandu-se gradual, pornind de la evolutia si consecintele procesului de constitutionalizare in general, cu studierea mecanismului acestui proces si a efectelor pe care le produce la nivelul intregului sistem de drept, pentru ca, ulterior, sa se urmareasca particularizarea acestui proces in cadrul ramurii de drept penal, cu studierea efectelor specifice produse in cadrul acesteia. Sursele folosite pentru documentare au fost actele normative relevante in materie, adoptate atat la nivel national, cat si la nivelul Uniunii Europene; literatura de specialitate romana si straina; jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei, de la infiintarea ei pana la cea mai recenta; jurisprudenta CEDO; constitutiile altor state; site-urile oficiale ale diferitelor institutii si organisme. Obiectivele urmarite de tema de cercetare abordata si-au propus sa faciliteze gasirea raspunsului la urmatoarele intrebari: – Care au fost consecintele adoptarii Constitutiei din 1991 si, ulterior, ale revizuirii ei in anul 2003 asupra Codului penal din 1969 si a Codului de procedura penala din 1968? – In ce masura a avut loc raspandirea principiilor constitutionale in ramura dreptului penal? – Ce rol au jucat deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei in adoptarea Legii nr. 15/1968 privind Codul penal si a Legii nr. 29/1968 privind Codul de procedura penala si cum contribuie in prezent Curtea Constitutionala la realizarea unei justitii constitutionale in cadrul ramurii de drept penal? – Care sunt efectele constitutionalizarii ramurii dreptului penal pe cele trei planuri: legislativ, jurisprudential si doctrinar?

Linkuri utile:

  1. Coduri de reducere / vouchere la librării online: https://sitesnorton.com/reduceri-carti/
  2. Verifică sursa mea pentru ebook Constitutionalizarea ramurii dreptului penal in Romania – Lorena Gabriela Nitoiu pdf

 

Foarte important: siteul acesta nu ofera spre download cartea Constitutionalizarea ramurii dreptului penal in Romania – Lorena Gabriela Nitoiu in format pdf sau alt format digital. Este o carte, carte din punctul meu de vedere se găsește la în librării la un preț mult mai mic decât valoarea pe care o oferă. Respectati munca autorului Lorena Gabriela Nitoiu și editurii care a făcut posibilă apariția acestei cărți și achiziționați-o la un preț de doar 46.02 lei din această librărie.

Lasă un comentariu